Скорашњи чланци

Baner marketing

baner-marketing-internet-zarada

Baner marketing

Da li imate problem da se lako organizujete kada zelite da napravite profesinalni baner sa kojim zelite da reklamirate neki proizvod ili uslugu koju promovisete? Ako je to slucaj u vasem online poslovanju pokusacemo da vam olaksamo i da vam internet zarada bude zanimljivija uz pomoc alata koje koristimo u timu 10.

Svi mi znamo da profesionalno reklamiranje donosi odlicne rezultate i zato na svakom koraku u marketingu morate biti jako precizni i jasni u onome sto nudite vasim potencijalnim klijentima te je odlican dizajn i jasna poruka uvek vazna kako bi neko uopste kliknuo na vas baner i na taj nacin posetio stranicu koju reklamirate.

Kada su baneri u pitanju, veoma je bitno da se baner sastoji iz tri elementa kojima cete posvetiti maksimalnu paznju.

Prvi element je da baner bude dizajniran onako da privuce paznju osobi koja posecuje sajt, kada je taj uslov ispunjen, drugi element mora da u citaocu/gledaocu banera izazove znatizelju da sazna sta se krije iza tog banera, a to je jasna poruka kojom vi otkrivate deo informacija koje se kriju iza te poruke, i za koju da bi osoba koja uoci baner morala da klikne kako bi saznala vise, i naravno na slici banera obavezno, ali obavezno je jako bitno da postoji CTA (eng. call to action), poziv na akciju, a to je deo teksta koji se razlikuje od poruke i na kome obicno pise „klikni ovde“ ili „saznaj vise“ i moze da bude u vidu teksta, a moze biti u vidu slicice strelice pokazivaca misa i slicno, kako bi posetioca dodatno privuklo da klikne na baner. Kada posetilac sajta uoci baner, privuce ga poruka i poziv na akciju, i on klikne na vas baner, onda sve ostalo nakon klika je deo drugog marketinskog procesa koji sada nije tema, i o kojem cemo pricati u nekom od narednih blog postova. U daljem tekstu procitacete koje alate mozete da koristite kako bi vasa promocija bila efektivnija.

Da bi ste napravili kvalitetniji baner za neki posao dovoljna su vam samo 2 alata, od kojih je jedan online, a drugi je mali software koji mora da se skine i instalira na vas racunar.

Prvim online alatom mozete kreirati baner po zelji, i skinuti u formatu slike (jpg, png) na vasem racunaru i tako koristite na nekim sajtovima na kojima nije potrebno da je baner hostovan, odnosno da ima online link.

Klikni na sliku da posetis online alat za kreiranje banera:

internet-zarada-baner

Kada je potrebno da je baner hostovan i da ima svoj link onda cemo koristiti jedan alat koji se instalira na vasem racunaru, pomocu slikanja ekrana obelezi se baner i uploaduje online nakon cega se preuzme link i koristi prilikom promovisanja putem baner kredita na raznim sajtovima na kojima radimo i promovisemo nase proizvode i usluge.

Kliknite na sliku da skinete i instalirate alat za obelezavanje i uploadovanje pojedinih delova ili celog vaseg ekrana na racunaru:

internet-zarada

Velicina banera koji se koriste za promovisanje u internet zaradi su obicno 728×90, 468×60 i 125×125. Ima i drugih velicina ali se na sajtovima koje mi radimo (ptc i rev share) ove velicine ustalile i postale standardizovane za ovu vrstu online poslovanja.

Kako baner marketing funkcionise? U baner marketingu su bitne 2 stvari, broj prikaza banera i broj klikova na baner. U zavisnosti od sajta do sajta, mozete placati (ukoliko niste dobili besplatne kredite) baner marketing po broju prikaza, a mozete placati i po kliku na vas baner bez obzira na broj prikaza.

Jedna od pametnih mreza za reklamiranje vasih bannera je:
Reklamiraj svoj sajt na mrezi BidVertiser. Osvoji $20 za besplatne klikove.

Tim 10 ce vam pomoci da vasa internet zarada postane uspesan posao i svakodnevno zadovoljstvo uz druzenje i uzajamno pomoganje u postizanju zapazenih rezultata na svakom polju internet marketing i internet zarade.

Klikni ovde da se pridruzis timu 10.

Ako vam se blog post svideo molimo podelite ga sa vasim prijateljima na facebook-u.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website